RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Академия за индивидуална футболна подготовка усъвършенства млади таланти

Публикувано в: Любопитно, Футбол България
16:39, 28 юни 2015, Автор: , Преглеждания:2 659

Футбол

Вече повече от две години на изкуствените терени на ст. „Раковски” в София няколко треньори всеки ден провеждат специфични тренировки на млади таланти, независимо от тяхната възраст и клубна принадлежност. Академия „Индивидуална футболна подготовка” е една от новаторските школи в София и със своя начин на работа дава възможност на подрастващите да усъвършенстват в детайли футболните си умения.

Академията предлага менажиране в сътрудничество с български и чуждестранни клубове. Вече няколко момчета бяха изпратени към различни дестинации в Европа. Още по-голям е броят на футболисти получили шанс в отбори от българските „А” и „Б” групи.

В треньорския екип личат имената на Бойко Величков, направил силна кариера в България (ЦСКА, Левски, Локомотив София, Велбъжд Кн., Спартак Варна…) и Германия (Рот-Вайс Оберхаузен), бившият български национал и капитан на шампионския отбор на Локомотив Пловдив от 2004 г. Иван Пасков, Борислав Павлов и Христо Господинов. Към тях се присъединяват младите лицензирани треньори Емилиян Петров, Стоян Димов и Красимир Гавазов. За подготовката на вратарите се грижи Мартин Митев. На разположение на академията са психолог и остеопат.

„Целта ни е да помогнем на младите таланти в подготовката им за професионалния футбол. Подрастващите трябва да разберат, че пътят им към големия футбол минава през много тренировки, както с отборите им, така и индивидуално. Нашето предимство е, че тренирайки с един или малка група футболисти, имаме възможност да обърнем внимание на детайлите, да открием слабите и силни страни на играча и да работим за тяхното подобряване”-казват от академията. „Не се бъркаме в работата на колегите от клубните отбори. Просто помагаме на всеки един, който дойде и има желание да провежда индивидуално занимание и да се усъвършенства.

Извършваме подробен анализ на качествата на играча и след това работим за подобряване на неговите технически и тактически умения и физическата и психологическата му подготовка. Комбинацията от тези аспекти води до чувствително подобрение на играчите и им позволява да направят огромна крачка към мечтата им да направят добра кариера. При нас е добре дошъл и всеки, който не се е занимавал с футбол досега, без значение неговата възраст, за да направи своите първи стъпки в играта. Провеждаме и специфични тренировки за физическа подготовка на деца, занимаващи се с други спортове-тенис, волейбол, баскетбол и др. Радваме се, че в момента работим с над 100 деца, като дори имаме момчета, които пътуват от провинцията, за да провеждат занимания с нас.”

Стадион „Раковски” се намира в самия център на София, а Академия „Индивидуална футболна подготовка” е на разположение на своите възпитаници и всички желаещи всеки ден от седмицата.

За повече информация:
www.academyifp.com

2 коментара

  1. Васил Недев казва:

    Тия гротесни същества на снимката, заграбиха терена на стадион Раковски, скапани селкси тарикати ! Кой позволи на тая трупа помияри да се разполагат на имот публична държавна собственост в центъра на София !?

  2. Много е сладко и е много нагло да си присвоиш имот в центъра на София, който е публична държавна собственост, да не допускаш хората от квартала на него и да печелиш от това, че се правиш на треньор пред некви некадърници с богати родители. Докато децата от квартала гледат зад решетките терен, който по предназначение е за ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЗВАНЕ ! Неуважаеми, псевдо треньорчета, въпреки, че сте цакнали некви пари в община Триадица на некоя корумпирана шушумига и сте настанили гротесните си провинциални селяндурски физиономии там където не ви е мястото, няма да бъдете търпени, купете си парцел някъде, направете си там терените и измислената школа и се махайте от квартал „Иван Вазов“. За сега ще се ограничим само с писане, после ще преминем и към действия ! Приемете всичко това много сериозно !

Оставете коментар

Автор

SportVox

Подобни публикации