RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Преразглеждат тв договора за В група заради ЦСКА

Публикувано в: Футбол България, ЦСКА
11:07, 2 юли 2015, Автор: , Преглеждания:53

ЦСКА

Договорът за тв излъчването на мачове от „В“ група ще бъде преразгледан.

Сега правата са в Канал 3, който предаваше целия минал сезон и може да го прави още 1 година. Но в действащия контракт няма сума, която медията плаща на отборите от групата. БФС и клубовете от аматьорската „В“ група искат нов прочит на договора предвид напълно променената ситуация с участието на ЦСКА в Югозападната дивизия на този ешелон, пише вестник „Труд“.

Гледаемостта на мачовете на „червените“ през последните два сезона е №1 у нас. Със сигурност срещите на ЦСКА във „В“ група ще бият сериозно по тв рейтинг доста от двубоите в елита.

БФС и отборите, които също се надяват на приходи покрай сблъсъците си с гранда, ще разговарят първо с притежателя на правата и ще обсъждат евентуална цена на продукта. Вероятно от Канал 3 ще са съгласни да плащат за двубоите. Но ще има и други кандидати.

Със сигурност всеки от 38-те мача на ЦСКА ще се предава на живо. Това е и една от причините да се мисли в посока изместване на някои двубои от негодни за тв излъчване стадиони в София на „Българска армия“. Ще е изгодно за всички – за телевизията, предаваща срещата, за отбора домакин (и същевременно гост) заради приходите, които ще вземе от билети и тв договора, както и за ЦСКА, защото ще си е у дома.

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации