RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Берое детронира Черно море след изпълнение на дузпи

Публикувано в: Берое, Избрано, Футбол България, Черно море
21:51, 9 дек 2015, Автор: , Преглеждания:39

Берое

„Берое“ и „Черно море“ изиграха тежък 120-минутен четвъртфинален двубой за Купата на България, но в крайна сметка възпитаниците на Петър Хубчев се поздравиха с успеха след изпълнение на дузпи, завършили при 5:3.

В 3-ата минута Веселин Пенев бе изведен на стрелкова позиция вляво по фланга, но страничният арбитър маркира засада.

В 11-ата минута Веселин Пенев центрира от фаул от дълбочина, но Георги Китанов надскочи Венцислав Василев в малкото наказателно поле и улови топката без проблеми.

Две минути след това Том получи кълбото на границата на наказателното поле, но там бе притеснен от отбраната на гостите и изгуби топката.

В 16-ата минута многоходова акция от страна на „беройци“ завърши с пас на Том към Исмаил Иса, който нанасе директен удар от дъгата на наказателното поле, но Георги Китанов улови.

Четири минути по-късно Спас Делев бе маркиран в положение на несъществуваща засада, след като получи топката в наказателното поле на „Черно море“.

В 22-ата минута Спас Делев проби отдясно и центрира в пеналта, но там липсваше играч в изгодна позиция, който да играе с кълбото.

Две минути след това Спас Делев центрира от ъглов удар в наказателното поле на „Черно море“, но отбраната на гостите се справи бързо в ситуацията и изби.

В ответната атака Траян Траянов засече центрирана в наказателното поле топка, но я изпрати покрай целта.

В 27-ата минута Георги Божилов центрира в наказателното поле на гостите, а Том засече кълбото с глава, но бе неточен.

Две минути по-късно Бекир Расим центрира от пряк свободен удар, изпращайки топката в малкото наказателно поле, където Матиас Курьор засече кълбото с крак, но го изпрати на около метър встрани от вратата.

В 40-ата минута при изпълнение на пряк свободен удар Веселин Пенев съобразително намери непокрития Спас Делев, който стреля от границата на пеналта, но Георги Китанов блокира успешно, а впоследствие отбраната на гостите се справи бързо и изчисти.

Четири минути след това Спас Делев комбинира с Веселин Пенев от ъглов удар, а впоследствие центрираната топка бе засечена с глава от Иво Иванов, но защитата на „Черно море“ изчисти кълбото. То попадна в Георги Динков, който нанасе удар от 20 метра, но Георги Китанов улови.

Две минути след подновяването на играта Тодор Паланков стреля от границата на наказателното поле, но бе неточен.

В 53-ата минута Том получи топката пред наказателното поле и стреля директно оттам, но Георги Китанов улови.

Шест минути след това многоходова атака на „беройци“ завърши с изстрел на Георги Божилов от средна дистанция, но не намери рамката на вратата.

В 63-ата минута Илко Пиргов изпрати топката в половината на „Черно море“, където Георги Божилов по перфектен начин предостави кълбото на Исмаил Иса, който излезе на директна стрелкова позиция, но късмет не достигна на тарана да насочи топката към рамката на вратата.

В ответната атака Матиас Курьор и Педро Еуженио достигнаха в непосредствена близост до вратата на Илко Пиргов, но защитата на „Берое“ изчисти, преди да бъде нанесен удар по посока на целта.

Минута по-късно Даниел Георгиев центрира в наказателното поле на „Берое“, където Траян Траянов засече с глава, но Илко Пиргов улови хладнокръвно.

В 68-ата минута Бекир Расим центрира от фаул, но Илко Пиргов бе неприкосновен в наказателното поле и улови.

Три минути след това Бекир Расим центрира от пряк свободен удар, заложен в непосредствена близост до ъгъла на наказателното поле, но защитата на „беройци“ предотврати опасност.

В 73-ата минута Неманя Милисавлевич центрира в наказателното поле, където Георги Божилов засече с глава, но бе крайно неточен.

Две минути след това Спас Делев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на „моряците“, където Елиаш засече топката с глава, но я изпрати високо над целта.

В 80-ата минута Спас Делев получи топката на границата на наказателното поле, но я предоставя на Неманя Милисавлевич, който стреля директно от 20 метра, но кълбото срещна десния страничен стълб на вратата.

В последната 90-а минута Симеон Райков стреля директно от пряк свободен удар, заложен на 35 метра от целта, но бе неточен.

В добавеното време Исмаил Иса стреля от ъгъла на наказателното поле, но Георги Китанов улови.

В 94-ата минута Спас Делев центрира от пряк свободен удар, но ниско и отбраната на „Черно море“ изчисти без особени затруднения.

Пет минути по-късно Спас Делев стреля директно от пряк свободен удар, заложен на дъгата на наказателното поле, но Георги Китанов плонжира и улови.

В 111-ата минута плътен изстрел на Венелин Филипов от средна дистанция премина на около метър над целта.

Три минути по-късно силен удар на Спас Делев от дъгата на пеналта бе уловен от Георги Китанов.

При дузпите нервите на „беройци“ бяха по-силни и успяха да реализират и петте си възможности чрез Георги Динков, Иво Иванов, Станислав Костов, Исмаил Иса, а по традиция Елиаш да Силва сложи точка на спора. За „моряците“ пък бяха точни единствено Стенио Дос Сантос, Бекир Расим и Педро Еуженио, а фатално за гостите бе изпълнението на резервата Марчин Буркхардт, чийто удар бе отразен от Илко Пиргов.

В следващия мач „Берое“ гостува на „Локомотив“ (Пловдив) в двубой от XX кръг на първенството. Срещата ще се състои в неделя и е с начален час 16:15.

beroe.bg

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации