RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Германски подиум на спринта в Хохфилцен

Публикувано в: Биатлон, Зимни
18:00, 11 дек 2015, Автор: , Преглеждания:21

ГФранциска Хилдебранд

ерманката Франциска Хилдебранд спечели спринта на 7,5 километра в австрийския зимен център Хохфилцен, кръг от Световната купа по биатлон при жените. Триумфът на германския отбор обаче е пълен, тъй като почетната стълбичка беше допълнен от други две техни състезателки.

Хилдебранд беше безгрешна в стрелбата и регистрира първата си победа в Световната купа с време 20 минути, 4.1 секунди. Марен Хамершмид завърши на 2-о място, на 15.1 секунди, след като също не допусна грешки в стрелбата. Трета е Мириам Гьоснер с една грешка и 21 секунди след победителката. Лаура Далмайер от Германия завърши на 6-о място, като в топ 6 се промъкнаха само Анаис Бескон от Франция и Луцие Харватова от Чехия.

От българките Десислава Стоянова е на 58-о място с време 21:57.9 минути и 1 пропуск при стрелбата, а три позиции по-надолу- на 61-о място е Емилия Йорданова с 22:02.1 минути и безгрешна стрелба. Третата наша състезателка е младата Стефани Попова с две грешки при първата стрелба и време 23:28.1 или 3:24 минути изоставане от победителката.

В генералното класиране след 4-ия кръг за сезона начело е Габриела Соукалова от Чехия със 174 точки, следвана от Мари-Дорен Абер от Франция със 166. трета е днешната победителка Хилдебрнд със 163. (Атанас Василев)/АВ/

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации