RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ивелин Попов си търси 600 000 долара от „Кубан“

Публикувано в: Българи в чужбина, Избрано, Русия, Футбол Свят
15:02, 24 дек 2015, Автор: , Преглеждания:31

Ивелин Попов

Руският елитен „Кубан“ отказва да изплати на Ивелин Попов договорени 600 000 долара. За това съобщи адвокатът на българския национал Сергей Пронкин пред ТАСС.

Според юриста, ако делото бъде забатачено, може да се създаде опасен прецедент, от който да пострадат десетки играчи и руският футбол като цяло.

„Преди Ивелин да разтрогне с „Кубан“ по взаимно съгласие, двете страни подписаха допълнителен договор, според който клубът се задължава да му изплати определен процент при евентуален трансфер“, обясни Пронкин. Според него подобна практика е широко разпространена както в световния футбол, така и в руския като частност.

„Клубовете добре заработват при продажба на своите футболисти, но сега „Кубан“ отказва да изплати на моя клиент полагащата му се компенсация. Ако тези пари не бъдат дадени, а делото се забрави, това ще удари сериозно по интересите на всички футболисти, които играят в Русия“, обяви адвокатът на Попов. В момента българинът е играч на „Спартак“ (Москва).

Той разказа, че структура, контролирана от главния акционер на „Кубан“ Олег Мъкъртичан, се опитва да състави „недобросъвестен юридически алгоритъм“, за да избегне разглеждането на случая в органите за футболно правосъдие. Затова в момента делото е в Краснодарския арбитражен съд, а не в съответните комисии на Руския футболен съюз или ФИФА.

„Това създава опасен прецедент. Сега много футболисти ще имат едно наум, преди да се съгласят да дойдат в Русия. Руските клубове трябва да са „благодарни“ за това на Мъкъртичан“, добави адвокат Пронкин.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации