RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Йохауг с втора титла в „Тур дьо Ски“

Публикувано в: Зимни, Ски-Бягане
18:46, 10 яну 2016, Автор: , Преглеждания:54

йохауг

Терезе Йохауг отнесе Ингвилд Флугстад Йостберг още в началото на решителния 8-и етап и си осигури втората титла във верига Тур дьо Ски. Йохауг спечели с повече от 2 минути разлика от Йостберг и спокойно пресече финалната линия във Вал ди Фиеме с норвежкия флаг в ръце. Нейното време е 33 минути, 53.5 секунди.

Йостберг, която изненадващо се превърна в конкуренция на Йохауг тази година в Тура, имаше преднина от 38 секунди преди последния етап. Тя обаче завърши днес 2-а на 2:20.9 минути от победителката. Хайди Венг оформи третата поредна норвежка доминация на подиума, като завърши на 3-о място с дефицит от 3:13.9 минути от Йохауг.

След 2014-а година за Йохауг това е втора поредна титла, а през 2013-а и през 2015-а година остана на 2-ите места. Победата днес за нея беше под номер 34 в Световната купа, а витрината й се допълва от седем световни титли и пълен комплект от олимпийски медали.

Другата норвежка голяма звезда в северните дисциплини- Марит Бьорген, през този сезон не се състезава, тъй като роди дете. В същия ред, както днес се наредиха трите норвежки, така се класираха и в окончателното подреждане на Тур дьо Ски. За световната купа пак са в този порядък, като Йохауг има 1384 точки, следвана от Йостберг с 1195 и Венг с 990.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации