RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Норвегия взе мъжката щафета в Руполдинг, България с девето място

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
21:56, 15 яну 2016, Автор: , Преглеждания:37

Норвегия

Мъжката щафета на България завърши на 9-о място в състезанието на 4 по 7.5 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг.

Красимир Анев, Михаил Клечеров, Димитър Герджиков и Владимир Илиев преодоляха трасето за 1:20.14.5 час. Българите завършиха с осем допълнителни патрона, а Илиев въртя и наказателна обиколка.

Квартетът на Норвегия триумфира в надпреварата. Оле Ейнар Бьорндален, Йоханес Тингес Бьо, Тарей Бьо и Емил Хегле Свендсен изминаха дистанцията за 1:17.05.0 час, след като използваха 12 допълнителни патрона, но не допуснаха наказателна обиколка. Тарей Бьо навакса пасив от 20 секунди и поведе с повече от минута и Свендсен нямаше проблеми на последен пост, въпреки че при втората си стрелба използва два допълнителни патрона.

Олимпийският шампион Русия остана на второ място на 14.6 секунди с шест допълнителни патрона. Австрия се нареди на трета позиция на 35.8 секунди с една наказателна обиколка и 7 допълнителни патрона. Световният шампион Германия остана на пето място пред родна публика на 1:51.4 минути, след като на втори пост Йоханес Кюн трябваше да направи три наказателни обиколки. Състезанията в Руполдинг продължават в събота с масовия старт за мъже и жени.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации