RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Нилсон и Пелегрино най-добри на спринтовете в Планица

Публикувано в: Зимни, Ски-Бягане
17:22, 16 яну 2016, Автор: , Преглеждания:66

Нилсон и Пелегрино

Стина Нилсон от Швеция спечели спринта на 1,2 километра свободен стил от Световната купа по ски-бягане в словенския зимен център Планица.

Тя беше най-бърза на финала с време 2:33.03 минути, за да запише втора индивидуална победа в кариерата си и за сезона. Нилсон изпревари три норвежки в изключително оспорваната надпревара. Астрид Уренхолд Якобсен финишира втора на 34 стотни от секундата, трета на 55 стотни в завърши Хайди Венг, а четвърта на 60 стотни остана Ингвилд Флугстад Йостберг.

В генералното класиране за Световната купа след 19 от 36 старта с 1384 точки води Терезе Йохауг (Норвегия), която не участва в състезанието днес, Флугстад Йостберг с 1245 точки и Венг с 1050 точки.

В спринта при мъжете триумфира италианецът Федерико Пелегрино с време 2:15.12 минути. Той записа четвърта победа за сезона и общо седма победа в кариерата си за Световната купа, всичките в спринта. Втори на 88 стотни от секундата завърши Баптист Грос от Франция, а трети на 1.71 секунда се класира друг французин Ришар Жуве.

Първите десет от генералното класиране за Световната купа пропуснаха състезанието. Лидер остана Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия) с 1422 точки, пред сънародниците си Фин Хаген Крог с 872 точки и Петер Нортхуг с 801 точки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации