RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

България с една квота в шосейното колоездене на Рио 2016

Публикувано в: Колоездене
18:50, 19 яну 2016, Автор: , Преглеждания:87

m_1432812211

България ще има един представител в шосейното колоездене на Олимпийските игри в Рио тази година. Това стана ясно от оповестения от световната федерация UCI списък на държавите, осигурили си участие в шосейните надпревари в Бразилия.

Квотата на България е за общия старт на шосе, но страната ни не получава място в индивидуалното бягане по часовник.

Броят на квотите в колоезденето се разпределят на база на националната ранглиста за 2015 в Световния тур и в Континенталните турове. Българската квота е поради факта, че страната ни има един колоездач в топ 200 на индивидуалната ранглиста на Европейския тур за 2015. Това е Стефан Христов, който зае 103-о място в нея със 128 точки. Именно Христов и най-елитният ни колоездач в момента – Николай Михайлов, който през 2015-а участва в Джиро д’Италия, са фаворити за мястото на Олимпиадата. Лошата новина е липсата на квота в „часовника“, тъй като именно там е силата на Михайлов.

Испания и Италия са единствените държави с максимален брой квоти – пет за общия старт и две за индивидуалното бягане. Великобритания, Колумбия и Белгия също имат пет места за общия старт, но само по едно за „часовника“.

Общо 61 държави ще имат представители в състезанията по шосейно колоездене при мъжете в Рио. Квотите при жените ще бъдат разпределени през юни.

Общите стартове на шосе на Олимпиадата ще се проведат на 6 и 7 август в Копакабана, а бяганията по часовник са насрочени за 10 август в Бара.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации