RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Петер Фил спечели незавършилото спускане в Кицбюел

Публикувано в: Зимни, Ски
19:32, 23 яну 2016, Автор: , Преглеждания:26

Петер Фил

Италианецът Петер Фил спечели спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския зимен курорт Кицбюел.

Състезанието ще се запомни с тежки падания на Аксел Лунд Свиндал, Гьорг Щрайтбергер и Ханес Райхелт. Надпреварата беше прекратена след 30 от 57 състезатели, но резултатите бяха обявени за официални. Началото на състезанието беше отложено с един час заради силен вятър, а след това трасето беше съкратено със 100 метра.

33-годишният Фил беше най-бърз на легендарната писта „Щрайф“ и записа време от 1:52.37 минута. Той постигна втори успех в кариерата си за СК след ноември 2008 година. Втори на 37 стотни от секундата остана Беат Фойц (Швейцария). Друг швейцарец Карло Янка се нареди трети на 65 стотни след победителя.

Свиндал се завъртя във въздуха и се спря в предпазните мрежи малко преди финала, но стана на крака и беше аплодиран от публиката, сред която бяха известни лица като Ники Лауда и Джейсън Стейтън. Гьорг Щрайтбергер и Ханес Райхелт бяха откарани с хеликоптер в болница. След падането на Щрайтбергер състезанието беше прекъснато.

Организаторите съобщиха, че той има болки в коляното. Райхелт, световен шампион в супергиганския слалом и победител в спускането в Кицбюел от 2014 година, също се спря в предпазните мрежи, но след това се изправи на крака. Все пак той също беше откаран в болница.

В класирането за Световната купа Аксел Лунд Свиндал продължава да води с 916 точки. Втори е Марсел Хиршер (Австрия) с 809 точки, а трети – Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 671 точки. В подреждането за малката световна купа в спускането начело е Свиндал с 436 точки, пред Петер Фил с 291 точки и Гийермо Файе (Франция) с 238 точки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации