RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ребенсбург с втори пореден успех в гигантския слалом

Публикувано в: Зимни, Ски
18:37, 30 яну 2016, Автор: , Преглеждания:21

Виктория Ребенсбург

Виктория Ребенсбург спечели втория си пореден гигантски слалом за Световната купа в алпийските дисциплини.

Германката беше втора след първия манш в Марибор, но успя да стигне до успеха, след като завърши с общо време 2 минути, 29.82 секунди. Ребенсбург, която е олимпийска шампионка в гигантския слалом през 2010-а година, вече има 12 победи за Световната купа.

Словенката Ана Древ, която беше подкрепяна бурно от публиката в словенския зимен център, завърши на 2-о място с изоставане от 0.32 секунди. Тина Вайратер от Лихтенщайн остана на 3-о място с 0.34 секунди след победителката.

Ева-Мария Брем (Австрия), която беше най-бърза след първия манш, не успя да задържи преднината си и остана на 4-о място, но пък за нея положителната новина е 1-ата позиция в класирането за малката купа в дисциплината. Тя има 442 точки, с 32 пред Ребенсбург.

Лара Гут от Швейцария пропусна шанса си да излезе начело в генералното класиране за Световната купа, след като беше трета днес в първия манш, но след това не успя да завърши във втория. Във втория манш падна и лидерката в Световната купа Линдзи Вон, както се случи и с шведката Фрида Хансдотер. Вон има 900 точки на върха в главното индивидуално класиране, с 45 пред Гут и Ребенсбург, която събро 680 и се придвижи на 3-о място.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации