RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Четвърто европейско злато за Волосожар и Транков

Публикувано в: Зимни, Фигурно пързаляне
16:57, 30 яну 2016, Автор: , Преглеждания:72

Волосожар и Транков

Двукратните олимпийските шампиони от Сочи 2014 Татяна Волосожар и Максим Транков от Русия спечелиха титлата при спортните двойки на европейското първенство по фигурно пързаляне в Братислава (Словакия).

Руският дует получи най-високи оценки и за двете си изпълнение и с общ сбор от 222.66 точки завоюва златните медали за четвърти път в кариерата си. Волосожар и Транков са трикратни европейски шампиони от 2012, 2013 и 2014 година и световни шампиони от 2013 година. Те пропуснаха миналия сезон заради контузии на рамото на Транков.

Сребърните отличия завоюваха Альона Савченко и Бруно Масо от Германия с 200.78 точки. Те запазиха второто си място, въпреки че получиха трета оценка за волната програма. За тях това беше дебют на голямо състезание като дует. Преди това Савченко заедно с Робин Шолкови спечели пет световни, четири европейски титли и два медала от олимпийски игри.

Други представители на Русия Евгения Тарасова и Владимир Морозов заеха третото място със 197.55 точки. те стават бронзови медалисти за втора поредна година.

Това е втора титла за Русия от шампионата в Братислава, след като снощи Евгения Медведева стана шампионка при жените. По-късно днес е волната програма при танцовите двойки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации