RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Берое с нова победа в Балканската лига

Публикувано в: Баскетбол, България
21:28, 8 мар 2016, Автор: , Преглеждания:28

Берое

Отборът на Берое записа нова победа в Балканската лига. Седмица след като отстъпиха на Морнар (Бар), старозагорци се наложиха с 85:62 над другия черногорски тим в група С Теодо (Тиват).

С успеха Берое е все по-близо до полуфиналите на турнира, въпреки че играе за първи път в надпреварата. Старозагорци вече са втори, а в последния кръг гостуват на Башкими в Призрен.

Двубоят оправда очакванията за оспорван сблъсък. Гостите спечелиха първата част с една точка – 14:13. След това водачеството се сменяше на няколко пъти преди Берое да се оттегли на почивката с преднина от четири точки – 32:28. Финалната сирена дойде с атрактивно изпълнение на Остин Барнс, а преди това на крака публиката вдигнаха и Николай Николов и Аштън Муур.

На почивката домакините спазиха обещанието си към феновете и зарадваха с подарък по случай 8 март всяка дама посетила двубоя.

В началото на третата част Берое вдигнаха оборотите и разликата бе увеличена на 9 точки – 37:28. Четири минути след началото и след изключителните изяви на Тихомир Желев Берое стигна и до необходимите 11 точки разлика.

Минута по-късно публиката в залата бе на крака след самоотвержените действия на Остин Барнс и Велислав Гълъбов. Авансът на Берое пък стана 20 точки. В края на десетте минути предимството на „зелено-белите“ бе с още една точка – 60:41.

В четвъртата част нервите на гостите не издържаха. Минути след началото поредно нарушение от баскетболисти на Теодо доведе до технически нарушения за Радомир Мароевич и Велислав Гълъбов. Нарушението обаче се оказа пето за центъра на старозагорци и той напусна играта. Малко по-късно за същото излезе и Суботич от Теодо. Берое обаче не изпусна златния си шанс и доигра спокойно двубоя.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации