RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Топалов срещу Ананд на старта на турнира на претендентите

Публикувано в: Шахмат
19:30, 8 мар 2016, Автор: , Преглеждания:47

Веселин Топалов

От 11 до 29 март в Москва ще се състои турнирът на претендентите за световната титла по шахмат за мъже, в който ще участва и българският гросмайстор и бивш световен шампион Веселин Топалов. По време на турнира в Москва Топалов ще чества своя 41-ви рожден ден – той е роден на 15 март 1975 година в град Русе.

Наградният фонд на турнира на претендентите е 420 000 евро, като победителят ще получи 95 000 евро, вторият – 88 000 евро, третият – 75 000 евро. Официалното откриване на турнира на претендентите е на 10 март, а 14-те партии (всеки срещу всеки по две партии с разменен цвят на фигурите) ще се играят от 11 до 28 март, а при необходимост ще се играят плейофи на 29 март.

Победителят в турнира на претендентите ще получи правото да играе мач със сегашния световен шампион Магнус Карлсен (Норвегия), който ще се състои от 11 до 30 ноември тази година в Ню Йорк. В турнира на претендентите в Москва ще участват 8 супергросмайстори. В първия кръг Веселин Топалов ще играе с черните фигури срещу бившия световен шампион Вишванатан Ананд от Индия.

Програмата за първия кръг:

Вишванатан Ананд (Индия) – Веселин Топалов (България)
Сергей Карякин (Русия) – Пьотър Свидлер (Русия)
Хикару Накамура (САЩ) – Фабиано Каруана (САЩ)
Аниш Гири (Холандия) – Левон Аронян (Армения)

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации