RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Дорен Абер взе златото в индивидуалния старт

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
22:15, 9 мар 2016, Автор: , Преглеждания:56

Мари Дорен-Абер

Французойката Мари Дорен Абер спечели титлата в индивидуалната дисциплина на 15 километра на световното първенство по биатлон в Холменколен (Норвегия).

Абер пропусна само една мишена в последната си четвърта стрелба и измина трасето за 44:02.8 минути. Французойката изпревари своята сънародничка Ане Бескон, която остана втора на 12.2 секунди също с една грешка на рубежа.

За Бескон това е първи медал в кариерата от световно първенство. Отличието е четвърто от шампионата за Мари Дорен Абер, която стана втора в спринта, трета в преследването и спечели титлата със смесената щафета на Франция. Тя е световна шампионка от спринта и преследването за миналата година.

Бронзовото отличие завоюва германката Лаура Далмайер, която стана световна шампионка в преследването. Тя завърши на 1:17.8 минута с две грешки в стрелбата.

Състезанието започна два часа и половина по-рано заради опасения от мъгла и силен вятър. Защитаващата титлата си от миналата година Екатерина Юрлова от Русия остана 11-а с една пропусната мишена. С осмото си място днес италианката Доротея Вирер спечели малката световна купа в дисциплината.

Три българки участваха в надпреварата. Емилия Йорданова завърши на 53-о място с две грешки в стрелбата, Десислава Стоянова е 55-а с три пропуснати мишени, а Стефани Попова остана 80-а с пет грешки.

Лидерката в генералното класиране за сезона Габриела Соукалова от Чехия завърши пета с два пропуска. Соукалова продължава да води в подреждането след 22 от 26 състезания с 996 точки, следвана от Мари Дорен Абер с 910 точки и Доротеа Вирер (Италия) с 868 точки.

Десислава Стоянова е 74-а с 24 точки, а Емилия Йорданова – 94-а с 3 точки.

94 биатлонистки стартираха в надпреварата.

По програма утре е индивидуалната дисциплина на 20 км за мъже.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации