RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Топалов остава без победа в Москва

Публикувано в: Шахмат
23:28, 13 мар 2016, Автор: , Преглеждания:36

Веселин Топалов

Веселин Топалов загуби от Левон Аронян /Армения/ в партия от третия кръг на турнира на претендентите за световната титла по шахмат за мъже, който се провежда в Москва, информира БТА.

Бившият световен шампион, който игра с белите фигури, бе принуден да се предаде на 50-ия ход на арменския гросмайстор Левон Аронян. Така Веселин Топалов след първите три кръга има актив от 0,5 точки /едно реми и 2 загуби/.

Утре, понеделник, е първият почивен ден на турнира на претендентите. Във вторник в партия от четвъртия кръг гросмайстор Веселин Топалов ще играе с черните фигури срещу Фабиано Каруана /САЩ/.

Наградният фонд на турнира на претендентите е 420 000 евро, като победителят ще получи 95 000 евро, вторият – 88 000 евро, третият – 75 000 евро.

Турнирът на претендентите ще се проведе в 14 кръга /всеки срещу всеки по две партии с разменен цвят на фигурите/, като партиите ще се играят от 11 до 28 март, а при необходимост ще се играят плейофи на 29 март.

Победителят в турнира на претендентите ще получи правото да играе мач със сегашния световен шампион Магнус Карлсен /Норвегия/, който ще се състои от 11 до 30 ноември тази година в Ню Йорк и ще бъде с награден фонд около 1 милион щатски долара.

В турнира на претендентите в Москва участват 8 супергросмайстори: Веселин Топалов /България/, Вишванатан Ананд /Индия/, Сергей Карякин /Русия/, Пьотър Свидлер /Русия/, Хикару Накамура /САЩ/, Фабиано Каруана /САЩ/, Аниш Гири /Холандия/, Левон Аронян /Армения/.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации