RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Брем грабна малката световна купа в гигантския слалом

Публикувано в: Зимни, Ски
17:16, 20 мар 2016, Автор: , Преглеждания:25

Ева-Мария Брем

Австрийката Ева-Мария Брем спечели малката Световна купа в гигантския слалом, след като завърши четвърта в последния старт за сезона в алпийските ски в Сен Мориц, Швейцария.

Брем изпревари само с 2 точки основната си съперничка Виктория Ребенсбург в крайното класиране и за първи път в кариерата си спечели кристалния глобус в дисциплината.

Олимпийската шампионка в гигантския слалом от Ванкувър 2010 Виктория Ребенсбург (Германия) спечели състезанието. Брем се нуждаеше да завърши на четвърто място в днешния старт и изпълни мисията, като изпревари само с 4 стотни петата в класирането Мари-Мишел Ганьон от Канада.

Ребенсбург, единствената, която можеше да измести Брем от върха в класирането на дисциплината, направи всичко по силите си и спечели състезанието с най-добро време в двата манша 2:26.15 минута. Германката търпеливо изчака спускането на водачката след първия манш Брем, която веднага щом разбра, че е четвърта и печели глобуса, вдигна победоносно ръце, а първата, която я поздрави, бе именно Ребенсбург.

Втора в гигантския слалом завърши французойката Тайна Барио, а трета е носителката на Световната купа за този сезон Лара Гут.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации