RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Бивш футболист на Черноморец преминава във Фенербахче

Публикувано в: Турция, Футбол Свят
15:38, 10 юни 2016, Автор: , Преглеждания:75

Шаешу

Бившият футболист на Черноморец (Бургас) Аатиф Шаешу е пред трансфер от Сивасспор в турския гранд Фенербахче, съобщава вестник Сабах. Цената на играча, която фенерите ще платят на досегашния му клуб, е 2,5 милиона евро, а мароканският плеймейкър ще сложи подписа си под 3-годишен договор.

Шаешу се превърна в една от звездите на турското първенство след трансфера си от Черноморец (Бургас) през лятото на 2012-а година и до момента е нанизал 48 гола със Сивасспор, в това число и 12 през последното първенство. Но Сивасспор изпадна и тимът се нуждае от свежи финанси, за да направи боеспособен отбор за новия сезон във второто ниво. Фенербахче отдавна има желанеи да привлече мароканеца с френски паспорт.

„През новата седмица вероятно договорът за продажбата му ще бъде оформен, оБясни президентът на Сивасспор Меджнун Отякмаз. За напредък на преговорите потвърди и Азиз Йълдъръм- колегата му от Фенербахче: Изчакайте още малко време, всичко ще бъде обявено официално. Ако сделката стане факт, намиращият се в много тежко финансово състояние Черноморец (Бургас) ще получи 10 процента от трансферната сума, каквато клауза има залегнала в договора от 2012-а година.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации