RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Владо Николов отличен със специална награда от CEV в Рим

Публикувано в: Волейбол
14:20, 10 юни 2016, Автор: , Преглеждания:37

22

Доскорошният капитан на мъжкия национален отбор по волейбол на България Владимир Николов бе отличен с награда за цялостната си кариера на традиционната гала вечер на Европейската конфедерация CEV, която се проведе в Рим. Владо е първият български волейболист, поканен на Галата, откакто тя се провежда, и то по такъв повод.

„Владимир, лъвското сърце. Човекът, който никога не се предава. Играчът, треньорът и учителят. Модел за подражание за младите хора“, така е определен българският волейболист в статията на официалния сайт на CEV.

При жените за цялостна кариера бе отличена Антонела Дел Коре, която за последно игра за руския Динамо (Казан).

На официалната церемония бе отличен и най-добрия млад състезател за 2015 г. – словенецa Тине Урнаут. Турската волейболистка Гьозде Кирдар бе наградена за отборен играч на годината. Най-зрелищна състезателка е германката Маргарета Козух, а при мъжете, без никакво съмнение, този приз отиде при френския национал Ървин Нгапет.

По традиция бяха определени и волейболните посланици за миналия сезон. При жените това е италианката Франческа Пичинини, а при мъжете – руският ветеран Сергей Тетюхин.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации