RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Три големи успеха за 2015-а бяха отчетени на Общото събрание на БФВ

Публикувано в: Волейбол
18:22, 15 юни 2016, Автор: , Преглеждания:29

Лазаров

Президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров открои три големи успеха за българския волейбол в отчета си за 2015 година пред Общото събрание на федерацията което се проведе в Казанлък.

На първо място за изминалия период бе посочена отличната организация на Европейското първенство за мъже 2015 в България и Италия, чиято финална фаза се проведе в София. Благодарение именно на успешното домакинство, страната ни получи право да бъде съорганизатор отново с Италия на изключително престижен форум като Световното първенство 2018 за мъже.

На трето място като голям успех бе посочен стартирането на новия проект на БФВ за развитието на подрастващите – Скаут лигата по волейбол на България. Започнала, като пилотен проект с 6 отбора за момичета до 14 години, програмата придоби голяма популярност и към нея бе проявен изключителен интерес от страна на клубовете. Гала фестивалът, с който бе даден завършек на дебютния сезон на Скаут лигата бе с участието на 20 отбора от страната, като с това се превърна в най-мащабния турнир за деца у нас.

Gala Skaut LIga 2016

20 отбора за момичета до 14 години участваха в Гала фестивала на Скаут лигата, който се превърна в най-мащабния турнир

На Общото събрание бе приет финансов отчет за изминалата 2015 г.

Приет бе също финансовия бюджет за 2016 г., който е в размер на 4 713 000 лева.

По време на Общото събрание бяха приети промени в УС на БФВ.

От УС на БФВ бе освободен Петър Кънев. За това решение гласуваха 56 от присъстващите, четири от тях гласуваха като въздържали се.

От УС на БФВ бе освободен Иван Тодоров, с 55 гласа „за“ и пет въздържали се.

За нови членове на УС на БФВ бяха приети Васил Аргиров, президент на ВК Казанлък и Красимир Илиев, президент на ВК Черно море (Варна).

Приети бяха и промени в устава на БФВ.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации