RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Две нови имена в тима на България за финалите на Европейската лига

Публикувано в: Волейбол
20:37, 30 юни 2016, Автор: , Преглеждания:98

Гоцев

Светослав Гоцев и Трифон Лапков са двете нови имена в състава на мъжкия национален тим за финалите на Европейската лига. Решителните мачове от турнира са в петък и събота в зала „Конгресна“ във Варна. „Лъвовете“ играят на 1/2-финал срещу Естония, като двубоят е утре от 18:00 ч. 3 часа по-рано на полето излизат Македония и Австрия, за да определят първия финалист. Гоцев и Лапков бяха част от тима, който под ръководството на селекционера Пламен Константинов играе в Световната лига.

„Гоцев е човек, който има повече мачове от всички останали, които са тук. Той не е престарял и също е един състезател, който трябва да продължи своя път на развитие, но определено има опит зад гърба си. Има мачове, работа и тренировки в сериозни отбори. За мен лично е един изключителен професионалист, който ако бъде на необходимото ниво със сигурност ще бъде от огромен плюс за нашия отбор. Сигурен съм в амбицията на Гоцев и знам, че той ще иска да даде всичко от себе си, за да спечелим този 1/2-финал срещу Естония“, заяви треньорът на тима Мирослав Живков по повод присъединяването на центъра за финалите.

Сблъсъците в морската ни столица ще пропусне разпределителят Георги Манчев, който страда от контузия. Неговото място заема Чоно Пенчев. В последния момент от състава отпаднаха Яни Георгиев, Георги Чалъков и Спас Байрев.

Билети за финалите от Европейската лига можете да закупите от мрежата на ticketportal и на място от касите на Двореца на културата и спорта.

Ето и избраниците на Мирослав Живков за финалите на турнира:

Разпределител

Добромир Димитров

Чоно Пенчев

Посрещачи

Трифон Лапков

Мартин Атанасов

Златко Кьосев

Явор Генов

Златан Йорданов

Центрове

Иван Латунов

Светослав Гоцев

Николай Къртев

Диагонали

Велизар Чернокожев

Жани Желязков

Либеро

Добромир Иванов

Петър Каракашев

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации