RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лалова и Демирева със сребърни медали от Евро 2016

Публикувано в: Избрано, Лека Атлетика
21:30, 7 юли 2016, Автор: , Преглеждания:60

Ивет Лалова

Ивет Лалова спечели сребърен медал в спринта на 200 метра на Европейското първенство в Амстердам. Тя завърши втора с време от 22.52 секунди и се окичи с отличието.

Единствената по-бърза от нея беше представителката на Великобритания Дина Ашър-Смит. Нейното време беше 22.37 секунди и тя прелетя първа през финалната линия.

Ивет Лалова беше европейска шампионка в Хелзинки преди четири години, но на 100 метра. Сега тя прибавя още едно отличие от шампионат на Стария континент, но в другата си силна дисциплина – 200 метра.

Мирела Демирева донесе още един медал на страната ни от Европейското първенство в Амстердам. Демирева завърши втора във финала на високия скок при дамите.

Състезателката ни записа резултат 196 сантиметра и така се подели второто място с латвийката Айрине Палсите. И двете преодоляха височината от първи опит, а после записаха три неуспешни опита на 198 см.

Победителка стана испанската Рут Бейтия със 198 см, които взе от раз. Впоследствие тя опита да атакува 200 см, като се провали в трите си опита. За 37-годишната ветеранка това е трета титла от шампионата на Стария континент, като днес тя записа и личен резултат за сезона.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации