RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Сьостроьм взе златото на 100 м бътерфлай с нов световен рекорд

Публикувано в: Водни, Избрано, Рио 2016
13:45, 8 авг 2016, Автор: , Преглеждания:57

Сара Сьострьом

Голямата фаворитка Сара Сьострьом спечели златния олимпийски медал на 100 метра бътерфлай в плуването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро с нов световен рекорд. Сьострьом, която притежаваше и стария световен рекорд, е първата шведка със злато в олимпийското плуване.

16-годишната канадка Пени Олексяк спечели сребърното отличие с нов рекорд за девойки, а третото място остана за Дана Волмър от САЩ, която защитаваше олимпийската си титла от Лондон.

Трикратна световна шампионка в тази дисциплина, Сара Сьостром до момента държеше рекорда от 55.64 секунди. Новото най-добро време в света е 55.48 секунди, като за нея това е трета Олимпиада. Тук в Рио тя ще се състезава още на 50, 100 и 200 метра свободен стил, но след края на състезанието обяви пред журналистите, че бътерфлей е нейната любима и основна дисциплина.

Второто място остана за Олексяк, чието време е 56.46 секунди и освен рекорд за девойки, това е и национален рекорд на Канада. Трета остана Волмър, която стана майка миналата година, с 56.63 секунди, като именно нейният девически рекорд беше победен от канадката от украински произход.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации