RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Великолепни! Бронз за ансамбъла ни!

Публикувано в: Гимнастика, Избрано
20:38, 21 авг 2016, Автор: , Преглеждания:73

00001546
Националният ансамбъл на България спечели бронзов медал в многобоя от Олимпиадата в Рио де Жанейро!

Изключителните момичета успяха да издържат, да се преборят и да спечелят! След всичко преживяно Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова най-после сбъднаха своята мечта – медал от най-големия спортен форум.

В изключително оспорван финал гимнастичките ни събраха общ сбор от 35.766 точки. Точно толкова получиха и сребърните медалистки от Испания, но заради по-високата оценка за изпълнение се подредиха в тази последователност на почетната стълбичка.

Тези невероятни български момичета донесоха много радост на родната публика първо с изпълнението си с пет ленти. Грациите изпълниха чисто композицията си „Ювиги Хан“ на композитора Георги Андреев чисто и получиха оценка 17.700 точки.

След това ансамбълът изигра прекрасно и композицията с два обръча и три чифта бухалки. Съчетанието, поставено по филмовата музика от „Матрицата“, беше оценено с 18.066 точки.

Гимнастичките ни, водени от треньора Ина Ананиева, бяха втори след първото изиграване, когато повечето от лидерите допуснаха грешки. След вторите изпълнения момичетата ни спечелиха бронзовото отличие – онова, за което отидоха в Рио де Жанейро.

Олимпийското злато отиде при Русия, който събра сбор от 36.233 точки (17.600 за пет ленти и 18.633 за обръчи и бухалки). Среброто е за испанките, които също се представиха на ниво – (17.800 и 17.966) 35.766 точки.

Gong.bg

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации