RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Български волейболист смени Казахстан с Белгия

Публикувано в: Волейбол, Интервю
20:48, 23 сеп 2016, Автор: , Преглеждания:142

638-397-georgi-topalov
Разпределителят Георги Топалов продължава кариерата си в Белгия, като през новия сезон ще бъде част от отбора на Гуибертен. Клубът завърши на седмо място през миналия сезон. Заедно с Топалов в състава на белгийския тим е и още един българин. Това е посрещачът Бойко Бонев, който за последно игра в ЦСКА.

Първоначално намеренията на българина бяха да играе в казахстанския Павлодар, като подписа договор и се присъедини към новия си тим. В последния момент обаче, се е стигнало до обрат. Причината – некоректно отношение от страна на собствениците на клуба.

В откровен разговор пред SportVOX, волейболистът обяснява за ситуацията и причината да напусне казахстанския тим само дни след началото на предсезонната подготовка. И още – за целите през новия сезон с екипа на белгийския Гуибертен.

„След една тренировка извикаха мен и един съотборник сърбин в офиса при президента на клуба и ни казаха, че не могат да изпълнят договорените финансови условия на 100%. И освен това, данъците върху парите трябва да ги платим ние, като те са около 20%. Въпреки че имаме договор на хартия, техните юристи са намерили начин да ги покрият. Естествено, реагирах емоционално и не ми беше приятно. За мен след една такава лъжа, партньорството ми с тях приключи. Щом те си позволяват да променят условията, макар и юридически да са прави, но не и морално разбира се, то аз си позволявам да напусна отбора и ги оставям да се оправят. Същото направи и другия чужденец от Сърбия, който е по-опитен състезател от мен и ми помогна много. Въпреки финансовите загуби спечелих много опит и добър приятел в лицето на сърбина“, разказва Топалов.

„Добрата новина е, че след като се върнах на волейболния пазар получих 3 оферти от Чехия, Швеция и Белгия. Приех предложението от Белгия и вече се присъединих към отбора. От волейболна гледна точка нещата са по-добре, защото белгийската лига е една от най-силните в Европа и там играят много мои приятели и бивши съотборници. В отбора има и още един българин – Бойко Бонев. Клубът е със скромни финансови възможности, но треньорът е много добър и състезателите са на прилично ниво. Целта е да бъдем в топ 5″, коментира плеймейкърът.

През миналия сезон Георги Топалов стана вицешампион на Швеция, а преди това и шампион в първенството на Естония и Латвия. Той е и шампион на България с тима на Левски, както и е бил част от младежкия национален отбор.

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации