RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Далмайер с инфарткна победа в Поклюка

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
23:55, 9 дек 2016, Автор: , Преглеждания:50

Далмайер

Германката Лаура Далмайер увеличи аванса си на върха в Световната купа по биатлон, след като днес спечели спринта на 7,5 километра при жените.

Далмайер завърши с време 19:51.7 минути, с 3,5 секунди пред французойката Жюстин Бреза и норвежката Марте Олсбю на 21,3 секунди. И трите биатлонистки бяха безгрешни при стрелбата и не допуснаха наказания.

В днешния старт участваха и три български състезателки, които обаче се представиха доста зле на фона на регулярната и позната до болка конкуренция. Емилия Йорданова се класира на 70-о място с две грешки при първата стрелба и изоставане на 2:41.9. Десислава Стоянова е на 76-а позиция с три пропуска при стрелбите- две от първото положение и една от второто. Нейното изоставане е на 2:58.5. Стефани Попова е на 102-а позиция от 105 състезателки с 4 грешки при стрелбата и време, на 4:12.3.

Далмайер води в генералното класиране за Световната купа с 217 точки, а носителката на купата от миналия сезон Габриела Коукалова е 2-а с 168. Третото място е за финландката Каиса Мaкaрайнен със 154, след като днес тя приключи на 4-о място.

Утре стартовете в Поклюка продължават при мъжете и при жените, когато ще се проведат преследванията.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации