RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Франция спечели първата щафета за сезона, България на 11-о място

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
16:25, 11 дек 2016, Автор: , Преглеждания:28

Франция

Тимът на Франция в състав Жан Гийом Беатри, Кентен Фийон Мале, Симон Дестьо и Мартен Фуркад спечели първия старт за сезона в мъжката щафета от световната купа по биатлон, който се проведе в словенския зимен център Поклюка.

„Петлите“ водеха през цялото време, използваха седем допълнителни патрона и завършиха за 1:11:56.5 часа, като оставиха на 15,7 секунди зад себе си тима на Русия (Максим Цветков, Антон Бабиков, Матвей Елисеев, Антон Шипулин), който остана втори с една наказателна обиколка и шест допълнителни патрона. Третото място на почетната стълбичка бе заето от германската щафета (Ерик Лесер, Матиас Дорфер, Бенедикт Дол, Зимон Шемп), останала на 21,5 секунди от победителите и използвала цели 11 допълнителни патрона.

Българският отбор направи силно представяне и завърши на 11-о място с изоставане от 2:18 минути. Красимир Анев на първи пост и Димитър Герджиков на трети стреляха без грешка, докато Антон Синапов на втори и Владимир Илиев на четвърти използваха по два допълнителни патрона, но никой от тях не влезе да прави допълнителни обиколки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации