RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Устюгов с победа на масовия старт във Вал Мющайр

Публикувано в: Зимни, Ски-Бягане
17:43, 1 яну 2017, Автор: , Преглеждания:35

устюгов

Сергей Устюгов (Русия) спечели масовия старт на 10 километра класически стил от Световната купа по ски-бягане във Вал Мющайр (Швейцария), второ състезание от 11-ото издание на веригата „Тур дьо ски“.

Устюгов, който вчера беше най-бърз в спринта, днес отново триумфира, след преодоля трасето за 24:50.0 минути. Така той записа 8-а победа в кариерата си за Световната купа и трета за сезона.

Втори в масовия старт на 1.9 секунда финишира носителят на Световната купа за миналия сезон и миналогодишен победител във веригата Мартин Йонсруд Сундби от Норвегия.

Трети остана друг норвежец Дидрик Тьонсет с изоставане от 2.3 секунди.

Българинът Веселин Цинзов финишира 31-и на 45.7 секунди зад победителя, като фотофиниш го лиши от 30-ото място и 1 точка за Световната купа.

С успеха днес руснакът остана на върха на класирането за „Тур дьо ски“ с общо време от 26:26.2 минути. Втори на 18.9 секунди е Сундби, а на трето място се изкачи Алекс Харви (Канада) на 59.6 секунди зад лидера.

Цинзов е 35-и в подреждането с изоставане от 2:26.1 минути зад Устюгов.

Другият българин Йордан Чучуганов се отказа още преди средата на масовия старт, с което приключи участието си във веригата „Тур дьо ски“ за този сезон.

Сундби продължава да води в генералното класиране за Световната купа след 11 от 32 старта с 636 точки, следван от Фин Хааген Крог (Норвегия) с 455 точки и Емил Иверсен (Норвегия) с 367 точки.

Цинзов е 77-и със 17 точки, а Чучуганов няма актив.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации