RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Двойна победа за Германия в Оберхоф

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
16:27, 8 яну 2017, Автор: , Преглеждания:65

Шемп

Германците Зимон Шемп и Ерик Лесер изпревариха в последните метри французина Мартен Фуркад, за да донесат първо и второ място на домакините от Германия в масовия старт на 15 километра в биатлона в Оберхоф.

Водачът в класирането за Световната купа Мартен Фуркад все пак намери място на почетната стълбичка и остана трети, а българинът Владимир Илиев завърши на 21-ва позиция с 4 грешки в стрелбата и изоставане от 1:41.1 минути от победителя.

Надпреварата в Оберхоф бе изключително интересна и предложи много емиции на зрителите по трибуните. Буквално метри преди финала Фуркад водеше пред Шемп, но двамата бяха застигнати и от Лесер. Това определено разконцентрира французина, а изражението му показваше и сериозна умора. Това позволи на Шемп и Лесер да го атакуват, като Шемп записа 11-а победа в кариерата си, а фотофиниш даде второто място на Лесер.

Крайното време на Шемп бе 38:30.9 минути с една грешка в стрелбата, като Лесер и Фуркад изостанаха на 0.4 секунди съответно с 1 и 2 грешки на стрелбището.

В генералното класиране за Световната купа водач е Мартен Фуркад с 610 точки, следван от Антон Шипулин (Русия) с 379 точки и Зимон Шемп с 370 точки. От българите най-напред е Владимир Илиев, който е 28-ми със 147 точки, Красимир Анев е 41-ви със 74 точки, Антон Синапов е 77-ми с 4 точки, а Димитър Герджиков е 80-и с 3 точки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации