RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Сензационен подиум на суперкомбинацията във Венген

Публикувано в: Зимни, Ски
18:52, 13 яну 2017, Автор: , Преглеждания:28

Хинтерман

Швейцарецът Нийл Хинтерман изненадващо спечели комбинацията по ски алпийски дисциплини във Венген (Швейцария), докато Алекси Пинтюро се поздрави с малката Световна купа в дисциплината, след като финишира на 20-то място.

Хинтерман, който е национален шампион в спускането и супергигантския слалом, остана на 23-та позиция след сутрешния слалом, но имаше късмет от ранния си старт в следобедното спускане, завършвайки с комбинирано време от 2:26.58 минути. Това е първа победа и първи подиум за швейцарския скиор.

Французинът Максен Мюзатон изостана на 0.26 секунди, докато австриецът Фредерик Бертолд се класира трети – на 0.35 секунди след днешния победител. Мюзатон и Бертолд също не са се класирали в челната тройка в състезания от Световната купа.

До момента най-доброто класиране на 21-годишния Нийлс Хинтерман е 21-во място в 11 кръга за големия кристален глобус.

Първите десет скиори в спускането имаха късмет заради последвалите валежи от сняг, които попречиха на фаворитите да се борят за първото място.

Алекси Пинтюро, който спечели другата комбинация през настоящия сезон, успя да се класира на 20-о място, но 11-те точки са достатъчни за него, за да спечели малката Световна купа в алпийската комбинация. Французинът има общо 111 точки, докато Хинтерман е със 100, а трети е норвежецът Александер Аамод Килде с 92 точки.

Лидер след 18 кръга за голямата Световна купа е настоящият носител на трофея Марсел Хиршер (Австрия) с 893 точки, а на втора позиция е Алекси Пинтюро с 594 точки.

За събота е насрочено спускането във Венген, а в неделя трябва да се проведе слаломът, който също е валиден за Световната купа./

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации