RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Илка Щухец спечели Супер Джи в Кран Монтана

Публикувано в: Зимни, Ски
17:02, 25 фев 2017, Автор: , Преглеждания:40

Илка Щухец

Илка Щухец спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кран-Монтана (Швейцария). 26-годишната словенка се спусна по трасето за 1:21.78 минута и се поздрави с общо шестата си победа за Световната купа и втора в дисциплината Супер-Г.

Щухец завърши втора в алпийската комбинация в Кран-Монтана в петък, а през януари беше на първото място в супергигантския слалом в Кортина д’Ампецо.

Елена Куртони е на втора позиция в днешното състезание. Италианката е на 0.50 секунди след словенската състезателка. Трета се нареди австрийката Щефани Вениер, а нейното време е с 1.09 секунди по-слабо от това на победителката.

Американката Линдзи Вон претърпя падане, но се отърва без сериозни наранявания. 32-годишната алпийка счупи дясната си ръка през този сезон и все още не е напълно възстановена.

Микаела Шифрин, която води в генералното класиране за Световната купа, остана едва 13-а в събота. Американската звезда има актив от 1223 точки след края на 28-ия кръг. На второ място до момента е Лара Гут (Швейцария) с 1023 точки, но тя е аут до края на сезона заради травма на коляното. Илка Щухец е на третата позиция с 965 точки.

Състезанията за Световната купа продължават в неделя в Кран-Монтана с алпийска комбинация.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации