RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Янсруд стана най-успешният скиор в Квитфил

Публикувано в: Зимни, Ски
17:20, 25 фев 2017, Автор: , Преглеждания:31

Янсруд

Норвежецът Киетил Янсруд спечели спускането за Световната купа в алпийските ски, което се проведе в Квитфил. 31-годишният ветеран стана най-успешният състезател на тази писта, след като спечели второ спускане тук, но има и четири победи в дисциплината Супер-Г, както и една в алпийска комбинация или общо седем първи места.

Това беше неговият своеобразен реванш за третото място в предишното спускане, както и за липсата на каквато и да е възможност за добро представяне на Световното първенсТво в Санкт Мориц заради заболяване.

Янсруд завърши първи с време 1:47.63 минути, с 0.08 пред италианеца Петер Фил. Трети остана швейцарският състезател Беат Фойц, завършил с време 1:47.77 или изоставане от 0.14 секунди. С победата си днес Янсруд се придвижи от 4-о на 5-о място в генералното класиране, събирайки 735 точки.

Лидерът в подреждането за Големия кристален глобус Марсел Хиршер не участва днес и остава начело с 1275 точки. Алекси Пинтюро от Франция и Хенрик Кристоферсен (Норвегия) си поделят 2-ата позиция с 843 точки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации