RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Фил спечели Супер Джи в Квитфил, Янсруд взе малката купа

Публикувано в: Зимни, Ски
18:05, 26 фев 2017, Автор: , Преглеждания:43

Петер Фил

Италианецът Петер Фил спечели предпоследния старт в супергигантския слалом в Квитфил, Норвегия от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Голямата радост обаче бе за норвежеца Кетил Янсруд, който завърши седми и така си гарантира Малкия кристален глобус в дисциплината.

Фил даде време от 1:32.83 минути, като остави зад себе си на само 1 десета от секундата австриеца Ханес Райхелт. Място на почетната стълбичка намери и канадецът Ерик Ге, който изостана на 0.23 стотни от победителя.

Александър Аамод Килде от тима на домакините завърши четвърти на 0.36 секунди от Фил, а пети и шести се наредиха швейцарецът Беат Фойц и словенецът Мартин Картер, останали съответно на 0.37 и 0.44 секунди от италианеца. Янсруд пък остана на 0.48 секунди от днешния първенец.

В класирането за Малкия кристален глобус преди последното състезание в Аспен, Колорадо, води Янсруд с 365 точки, като има непреодолим аванс от 126 пред втория Килде, който има 239.

Водач в генералното класиране за Големия кристален глобус продължава да е австриецът Марсел Хиршер с 1275 точки, следван от Янсруд с 871 и французина Алекси Пинторо и норвежеца Хенрик Кристоферсен с по 843.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации