RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Берое докосва трофея в Балканската лига след здрав бой над Куманово

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа, Избрано
20:13, 11 апр 2017, Автор: , Преглеждания:50

Берое

Отборът на Берое спечели първия финал в SIGAL UNIQA Балканска лига, след като надигра Куманово с 84-55. в Стара Загора. Реваншът е след седмица в Македония.

Мачът тръгна добре за домакините, които поведоха с 12-7 след шест минути игра след две тройки на Гибсън и три поредни коша на Гудул. Третата тройка на Гибсън и невероятна забивка на Джоунс доведоха нещата до 20-12. В следващите 90 секунди двата тима не успяха да отбележат и първата четвърт приключи при 20-12.

Втората част започна силно за старозагорци, които успяха да дръпнат с 31-18 пет минути и половина преди почивката. Точни стрелби от разстояние на Желев и Пешия увеличиха преднината на Берое до 41-25. Последва кош и фаул на Гибсън и чудесен пробив на Райли-Рос за 46-25 след края на първото полувреме.

След почивката играчите на Любо Минчев намалиха значително процента си на точна стрелба, въпреки това македонците не успяха да стопят пасива, а разликата дори бе увеличена с още една точка – 62-40 след края на третата четвърт.

В последната част Берое излезе напред с 25 точки – 72-47, след точни изстрели на Гудул и Джоунс. С феноменална тройка на Гибсън и кош на Пешия срещата приключи при успех с 29 точки разлика за Берое – 84-55.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации