RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Бонева на финал на 25 м пистолет в Мюнхен

Публикувано в: Още Спорт
15:26, 20 май 2017, Автор: , Преглеждания:18

Бонева

Българката Антоанета Бонева се класира за финала в дисциплината 25 метра пистолет за жени от Световната купа по спортна стрелба, провеждаща се в Мюнхен, Германия.

Бонева влиза във финала, в който ще участват осем състезателки, с пети резултат. 30-годишната Бонева бе втора след първата част на квалификацията в петък, но в бързата стрелба тази сутрин направи по-слаба трета серия от изстрели, което и отреди общ резултат от 585 точки. В прецизната стрелба в петък Бонева постигна 294 точки, а днес добави още 291. Квалификацията бе спечелена от южнокорейката Минджун Ким, която постигна 589 точки.

Другите две българки в надпреварата не успяха да се доберат до челната осмица. Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева остана на 25-о място с 578 точки, след като също като Бонева записа по-слаб резултат в бързата стрелба. За разлика от тях обаче Мирослава Минчева подобри представянето си днес и с 290 точки събра 572, с които зае 40-о място в подреждането.

Другият български представител в сутрешната сесия – Самуил Донков, остана на 30-о място в квалификацията на 50 метра пистолет с 552 точки и не се класира за финала. Златния медал грабна кореецът Джонго Джин, който постави световен рекорд от 230.5 точки. Втори остана португалецът Жоао Коща с 228.3 точки, а бронзът бе спечелен от сърбина Димитре Гъргич с 209 точки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации