RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Боян Йорданов се завръща в националния

Публикувано в: Волейбол
18:17, 21 юни 2017, Автор: , Преглеждания:70

Боян Йорданов

Диагоналът Боян Йорданов отново ще облече екипа на националния отбор по волейбол. Това потвърди старши-треньорът Пламен Константинов при завръщането на националите от Аржентина.

Талантливият левичар дълги години оставаше извън националата селекция поради различни причини, независимо от прекрасните качества, които притежава. Йорданов беше преследван от контузии, а понякога конкуренцията в отбора не му даваше поле за изява.

През 2006 г. Супер Бобо беше част от отбора, спечелил трето място на световното първенство в Япония. Един от най-запомнящите се негови мачове тогава е почти загубната среща с Франция, в която Боян успя да обърне развоя на двубоя.

„Сигурно е, че Боян Йорданов ще се включи за европейското. Поради лични причини той не участва в Световната лига, въпреки, че според мен щеше да помогне. Аз обаче го разбирам. Има някои неща, които са над едно състезание и едно класиране. Има по-важни неща в живота. Той е професионалист. Нямам никакви опасения в какво състояние се поддържа, дори да не тренира с националния отбор. Няма да има проблем да се адаптира. Тодор Алексиев също е вариант. Ще разговаряме и с него, ще помислим какви са възможностите. Засега сигурният е Боян“, заяви Пламен Константинов.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации