RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

„Лъвовете“ част от новата Световна лига!

Публикувано в: Волейбол, Избрано
17:40, 30 юни 2017, Автор: , Преглеждания:122

България

Официално станаха ясни 16-те отбора, които ще играят в първа дивизия на Нова волейболна лига (новото наименование на досегашната Световна лига) през следващата година.

Мъжкият национален тим на България също е сред елита на най-комерсиалната волейболна надпревара на планетата. Ядрото на новия формат е съставено от 12 страни. Това са Бразилия, Италия, САЩ, Китай, Сърбия, Франция, Аржентина, Иран, Полша, Германия, Япония и Русия.

В следващите 7 години (от 2018 до 2024 година) тези отбори няма да могат да изпаднат от първа дивизия, независимо от мястото, което заемат в крайното класиране. България заедно с Австралия, Канада и Корея е сред т.нар. Претенденти, като участието им в най-горното ниво на турнира се определя изцяло от позицията им във финалното подреждане след всеки сезон. Променя се и името на надпреварата. Тя вече няма да се казва Световна лига, а Нова волейболна лига. Турнирите от първата седмица на Нова волейболна лига ще се проведат от 25 до 27 май.

Всеки отбор ще играе срещу всички останали 15 тима в 5 последователни седмици. В първата седмица от 25 до 27 май България ще играе срещу Китай, Аржентина и САЩ. Домакинът на този турнир предстои да бъде определен, а паралелно с него в други 3 точки на света ще се състоят още 3 надпревари.

Във втората седмица от 1 до 3 юни България ще играе с Австралия, Русия и Сърбия. В третата седмица от 8 до 10 юни „лъвовете“ ще се изправят срещу Италия, Япония и Полша. В четвъртата от 15 до 17 юни родните национали излизат срещу Франция, Канада и Бразилия. В последната пета седмица от груповата фаза на турнира България ще играе с Германия, Корея и Иран.

Финалите ще се състоят от 4 до 8 юли. За тях ще се класират първите 5 тима в крайното класиране плюс домакина на заключителната фаза.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации