RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Това не е ЦСКА!

Публикувано в: Берое, Избрано, Коментар, Футбол България, ЦСКА
12:56, 4 юли 2017, Автор: , Преглеждания:149

Бербатов

Този коментар не касае Бербатов! Той  никога няма да заиграе отново в български отбор, а тренировките му при неговите приятели в „Берое“ са просто за кондиция преди последния му трансфер.

Коментарът касае онази група „ултраси“, символично нарекли себе си „Animals“, които побързаха да го оплюят публично в своя неповторим просташки стил. Една легенда на истинския ЦСКА  в свое интервю ги характеризира като „малоумници“ и „комплексари“. Без да стигаме до крайностите на подобни епитети, не е зле да припомним на „животните“ реалността. Дано тя все пак предизвика доза размисъл в доста ограничените им мозъчни секции.

В своята декларация (публично тиражирана от всички медии!) те обвиняват най-напред Бербатов, че не иска да се завърне и да завърши кариерата си в ЦСКА. Ами ЦСКА отдавна го няма, скъпи фенове! Онзи, големият българска гранд, бе фалиран публично и в момента разпродават неговите артефакти: марка, емблема, история.

Пръкналото се на негово място и с неговата абревиатура клубно образование получи лиценз от БФС, но не е правоприемник на стария, славен ЦСКА. Фактите са необорими: УЕФА оповести официално известната на всички истина, че приема настоящия ЦСКА за новосформиран клуб и съответно за него важи забраната за участие в евротурнирите за 3 години. В старанието да замаже огромния гаф президентът на БФС Боби Михайлов объркано промърмори, че те приемали този ЦСКА за наследник на … „Литекс“?!

Та, в коя ЦСКА да се завърне Бербатов? Онзи велик български клуб, за който са играли колоси като Ракаров, Пенев, Никодимов, Жеков , в това число и посочените от вас  Стоичков, Любо Пенев, Стилиян и Мартин Петрови вече го няма! А с футболния изрод, създаден от един бизнесмен с меко казано спорна репутация и скандален имидж, едва ли иска да има нещо общо всеки честен човек.

Изтърканият аргумент как важни били не юридическите казуси, а буреносните чувства към „отбора на сърцето“ също предизвиква лесен отговор. Агресивно настроени, Вие обявявате, че сте от хората, които мачкат и газят заради отбора. Може би Вашите пияни, дрогирани, деформирани от злоба лица, всички зърнаха на тв-екраните при несъстоялия се търг за емблемата на клуба? На кого служите, заради кого сте готови да „мачкате всичко по пътя си“ фенове? Заради имиджа на любимия отбор или заради интересите на един провинциален президент и негово  обкръжение?Въпреки всичките Ви проклятия и криви молитви Григорий от Ловеч не може да се възнесе към безсмъртието на свети Григорий Цамблак. И Ганчевият отбор е много далече от истинския ЦСКА. Искреността на вашите чувства е меко казано съмнителна. Резонно възниква въпроса кои са всъщност истинските „предатели и неблагодарници“? Тези, които не приемат фалшивото копие на славния клуб или ревностните му, добре платени клакьори?

Особено гнусен е намекът за Елена във финала на декларацията. Очевидно групата на „животните“ не познава любовта (освен тази към бутилката и спринцовката). В едно наистина хармонично съжителство взаимното уважение  е задължително. А Елена през всичките години  световна известност на Бербо запази  удивителна скромност. Не се разкарваше по медийните студия, не демонстрираше силиконови „дарове“ като някои чалга- простакеси и и „манекенки“ със съмнителен морал, не се месеше в кариерата на любимия човек. И Бербатов освен всичко друго притежава прекрасно семейство, което за членовете на фен-клуба само могат да мечтаят.

След подобни публични изцепки като бойката декларация са нужни честни реакции. Трябва да се намери някой  като в приказката на Андерсен, да оповести, че „Царят е гол!“ И да изрече известната на всеки честен футболен фен истина:

С настоящия президент, с това ръководство на клуба, с подобни фен-групи, този ЦСКА няма нищо общо с именития си предшественик. И пародийното представление трябва да спусне завеса!

3 коментара

 1. ФЕН НА ТЕЛЕШКО ВАРЕНО казва:

  ТИ КОЙТО СИ ГО ПИСАЛ СИ ГЛЕДАЙ ИЗГНИВАЩИЯТ ОТБОР ОТ ПОДУЕНЕ.
  НЯМА ДА КАЗВАШ НА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ,КОЙ Е ЦСКА,ХОРАТА ДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ ГО ПОКАЗАХА.
  НАЙ МНОГО ЗРИТЕЛИ НА МАЧОВЕТЕ ИМ,НАЙ МНОГО ГЛЕДАНИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.
  ГЛЕДАЙ СИ ЗОМБИТАТА ОТ ПОДУЯНЕ И НЕ КОМЕНТИРАЙ НАЙ ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ ОТБОР КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА УМРЕ.
  НАЙ МЕКО КАЗАНО ЩЕ ТЕ НАРЕКА:::-СЛУГА ДОНЕСИ МИ ВОДА!!!!

 2. Мерси за коментара,демонстриращ нивото на животните от измисления Ганчев тим! Рекордно посещение от 3-4 хиляди зрители на мач – смях! А сини говеда май излязоха и легендите на ЦСКА, и хиляди честни фенове, които не приемат новото мафиотско изчадие…. А ония от УЕФА и те са левскари май?! Боже,прибери си мафиотите и слугите им!

 3. Мерси за коментара, демонстриращ нивото на животните от агитката измисления Ганчев тим! Рекордно посещение от 3-4 хиляди зрители на мач – смях! А сини говеда май излязоха и легендите на ЦСКА, и хиляди честни фенове, които не приемат новото мафиотско изчадие…. А ония от УЕФА и те са левскари май?! Боже,прибери си мафиотите и слугите им!

Оставете коментар

Автор

Светослав Минчев

"Хората, които въобще не се интересуват от спорт, не са по-малко ограничени от онези, които не изпитват интерес към музиката, театъра или което и да е изкуство…" Георги Аспарухов

Подобни публикации