RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Официално: Марк Кавендиш аут от „Тур дьо Франс 2017″

Публикувано в: Колоездене
12:01, 5 юли 2017, Автор: , Преглеждания:72

Марк Кавендиш

Марк Кавендиш няма да участва повече на тазгодишния „Тур дьо Франс“, след като медицинските прегледи разкриха, че е счупил рамото си при катастрофата с Питър Саган във вторник. Британският колоездач бе изблъскан в предпазните огради от световния шампион по време на спринта в края на четвъртия етап във Витол и претърпя сериозни наранявания при падането си. След състезанието комисарите разгледаха видеозапис от индициента и решиха да дисквалифицират Саган от Тура.

Кавендиш се появи да даде интервю за пресата с превръзка на ръката, преди да посети болницата за допълнитени прегледи. Направените изледванията разкриха новината, от която неговият тим най-много се страхуваше, а именно, че британецът има разкъсана раменна кост, което означаваше, че тазгодишният „Тур дьо Франс“ приключва за него.

„Марк е претърпял фрактура на дясната рамо“, заявиха в изявление лекаря на тима Адриан Ротуно, публикувано късно вторник вечерта. “За щастие не се изисква операция на този етап и най-важното е, че няма никакви увреждания на нерви. Той е оттеглен от състезанието по очевидни медицински причини и ние ще продължим да го наблюдаваме през идните дни“.

Британецът има общо 30 победи на най-престижната колоездачна обиколка на Франция, само 4 по-малко от вечния рекорд на белгиеца Еди Меркс. И звездата на “Дайменшън Дата“ не скри разочарованието си, след като разбра, че няма да може да продължи в надпреварата.

„Очевидно съм много разочарован, след като разбрах за фрактурата. Екипът беше невероятен днес, те изпълниха до съвършенство това, което искахме да направим тази сутрин, чувствах, че съм в добра позиция да спечеля. Не само че загубих, но се налага и да напусна обиколката, а това е  състезанието, върху което построих кариерата си. Това е наистина тъжно“, заяви Кавендиш.

Оставете коментар

Подобни публикации