RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Китайски клуб отказа на Барселона

Публикувано в: Испания, Футбол Свят
23:25, 6 юли 2017, Автор: , Преглеждания:52

Паулиньо

Предложението на Барселона да закупи бразилския халф Паулиньо от Гуанджоу беше отхвърлено от китайския клуб.

Паулиньо разкри, че каталунците са направилаи оферта за него миналия месец, като според източници сумата е 20 млн. евро, но шампионите на Китай са били последователни в желанието си да запазят кариоката в редиците си.

28-годишният футболист е подписал нов договор през януари, което го обвързва с Гуанджоу до 2020 година, а клубът подчертава, че той има решаващо значение за бъдещето на тима.

„Паулиньо, след като вече е подновил договора си през януари 2017 година, е важен играч за дългосрочните планове на клуба“, заяви Гуанджоу в изявление в четвъртък.

„Затова нашият клуб даде формален отговор на Барселона, че отхвърляме офертата им за Паулиньо. Бихме искали да изразим своята благодарност на Барселона, който показа голямо възхищение към качествата на нашия играч“.

Паулиньо, който спечели две титли на Китайската Суперлига и веднъж Шампионската Лига на Азия, подписа с Гуанджоу от Тотнъм през 2015 година.

Единственият трансфер на каталунците до този момент за сезон 2017-2018 е на Жерар Деулофеу, за който те платиха клауза за обратно изкупуване.

Оставете коментар

Подобни публикации