RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Колумбиец спечели 9-ия етап в Тура, двама фаворити отпаднаха

Публикувано в: Колоездене
19:46, 9 юли 2017, Автор: , Преглеждания:45

Тур дьо Франс

Колумбиецът Ригоберто Уран спечели 9-ия етап от колоездачната Обиколка на Франция, която беше с дължина 181.5 километра от Нантуа до Шамбери.

Той успя да победи представителя на домакините Уорън Баржил с фотофиниш, като двамата бяха начело и на основната група. Британецът Крис Фруум завърши на 3-а позиция днес с времето на победителя, което е напълно достатъчно да остане начело в главното индивидуално класиране. Времето на Уран е 5 часа, 7 минути и 22 секунди.

Освен Джерейнт Томас, който отпадна по-рано днес, същото сполетя още един от претендентите за крайната победа- Ричи Порт от Австралия. Порт също падна по време на 9-ия етап, като от отбора му БМС Рейсинг заявиха, че той се е ударил в камъни от дясната страна на пътя, след което е бил откаран с линейка в клиника, но по пътя са му направени няколко шева.

Фруум води за крайната победа с време 38:26:28 часа, следван от италианеца Фабио Ару, днес 5-и, на 18 секунди. Французинът Ромен Барде е 3-и в генералното подреждане на 51 секунди. 4-и пък се изкачи днешният победител Уран, който изостава на 55 секунди от водача.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации