RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Българските национали по биатлон на подготовка в Банско

Публикувано в: Биатлон, Зимни
11:37, 10 юли 2017, Автор: , Преглеждания:41

Синапов

Най-добрите български биатлонисти и биатлонистки начело със старши треньора Николай Захаров започнаха лятна подготовка в Пирин над Банско.

В центъра и на стрелбището по биатлон на Бъндеришка поляна тези дни усилено тренират петима от основния състав на страната – Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Емилия Йорданова, Десислава Стоянова. Единствен от българските асове в този спорт, в който българският мъжки отбор тази година изпрати най-успешния си сезон, отсъства Красимир Анев.

„По това време винаги сме на лагер в Банско“, каза пред репортер на БТА Николай Захаров след поредната тренировка.

Подготовката тук е комплексна и ще трае десет дни. Бягане с ролки, с велосипед, стрелба и други дейности и упражнения вклюва програмата, която предшества следващия основен лагер на националите, който ще бъде на базата на Белмекен от 18 юли.

Според старши треньора теренът край Банско е с добро трасе с изкачвания и интересен профил. Летният календар предлага възможност за участие в Русия на голямо международно състезание на световния елит в биатлона, но заради скъпите билети наши състезатели няма да пътуват, обясни Захаров.

Националите ни са в добро състояние и тренират много сериозно за предстоящия сезон, който е и олимпийски. Освен стартове за Световната купа предстои и най-големият спортен форум през 2018 година – Зимните олимпийски игри в Пьончанг, Южна Корея, припомни старши треньорът на българския национален тим.

„Целите ни са достойно представяне на олимпиадата“, каза Захаров. „Няма да казвам, че амбициите ни са за медали, това е прекалено, но ще направим необходимото, за да се представим достойно“, заяви специалистът.

В центъра по биатлон на Бъндеришка поляна край Банско тези дни тренират и национални състезатели на Сърбия, чийто треньор е известният български специалист Венцислав Илиев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации