RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Без „Силвърстоун“ във Ф1?

Публикувано в: Формула 1
21:44, 11 юли 2017, Автор: , Преглеждания:52

Силвърстоун

Бъдещето на Гран при на Великобритания в календара на Формула 1 е поставено под сериозна заплаха, след като собствениците на легендарното трасе „Силвърстоун“ активираха клауза за разтрогване на договора с най-престижната автомобилна надпревара.

Бритиш рейсинг драйвърс клъб (БРДК) съобщи, че състезанието през 2019-а ще бъде последното на пистата във Формула 1, освен ако Либърти медия се съгласи да намали таксата.

Според съобщението на БРДК, през 2015-а година организаторите са загубили 2.8 милиона британски лири от провеждането на състезанието, а през 2016-а загубите са нараснали до 4.8 милиона лири. Таксата за провеждане на кръг от Формула 1 през тази година нарасна от 11.5 милиона британски лири до 16.2 милиона, а според организаторите тя ще скочи до 25 милиона през 2026-а, когато е краят на настоящото споразумение.

„Няма как да отговорим чисто финансово на новите изисквания“, категорични са организаторите.

Има вероятност от Либърти медия да преговарят с британците за нов договор, защото новите собственици на Формула 1 вече изразиха намерение да запазят всички легендарни състезания в календара. В същото време обаче те не желаят да променят параметрите за едно Гран при, защото това може да има лавинообразен ефект.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации