RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Димо Тонев: Имаме шанс за осмицата на Световното

Публикувано в: Волейбол
13:38, 13 юли 2017, Автор: , Преглеждания:26

ТоневНационалният отбор по волейбол на България за девойки под 20 години вече е в Мексико, където в местния град Кордоба ще участва на Световното първенство (14-24 юли).

Българските волейболистки са в група с Русия, Египет и домакините от Мексико. Първите два тима продължават за разпределение на местата от пето до осмо, вторите два за девето до шестнадесето.

В първия си мач „лъвиците“ излизат срещу представителките на „сборная“, а двубоят е в ранната утрин на 15 юли от 02:00 ч. Ето какво каза селекционерът Димо Тонев преди старта в турнира.

„Доволен съм от подготовката, която направихме. Имахме хубав лагер на Боровец, с много физика. След това имахме и проверки в Италия. Момичетата много се стараха и като цяло мога да кажа, че са в добра форма“.

„От голямо значение за представянето ни е адаптацията. Надявам се бързо да се възстановим от дългото пътуване до Мексико и да се аклиматизираме към местните условия. Защото, тук е много топло и много влажно. Важно е как ще стартираме, как ще влезем в мачове на Мондиала и дали ще успеем да покажем нашата игра. Смятам, че трудно ще е началото. Имаме шанс да продължим в осмицата на Мондиала. Ако успеем, след това вече ще бъдем аклиматизирани и ще покажем своите способности“.

БФВ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации