RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Санчес подновява тренировки с Арсенал

Публикувано в: Англия, Футбол Свят
21:33, 27 юли 2017, Автор: , Преглеждания:22

Алексис Санчес

Чилийската звезда на Арсенал Алексис Санчес се очаква да се завърне към тренировъчен процес с Арсенал в неделя, но бъдещето му продължава да бъде обект на спекулации.

С влизането на Санчес в последната година от неговия договор, редица клубове, включително ПСЖ, Челси и Манчестър Сити, се наредиха на опашка за подписа на чилийският техничар.

Арсенал Венгер редовно заявява, че възнамерява да запази Санчес и рискува да го загуби без да получи пари в края на сезон 2017/18, когато контрактът му изтече.

Алексис и защитникът Шкодран Мустафи са готови да се върнат в клуба през уикенда, но дуото няма да участва в мачовете на Арсенал срещу Бенфика и Севиля в турнира „Емирейтс Къп“.

„Първата на тренировка на Санчес и Мустафи ще бъде в неделя, в деня, в който играем срещу Севиля“, заяви Венгер, който миналата седмица отхвърли спекулациите, свързващи Санчес с ПСЖ като „медийна измислица“.

„Преди всичко трябва да проверим състоянието им, колко са работили по време на почивката, след като веднъж разберем, ще им изготвим програма, за да могат да навлязат във форма“.

„Разбира се, зависи и от това има ли отборът необходимост от тях, какво е тяхното състояние. Но кой би ги поставил на пейката, ако не са готови? Понякога е по-лесно да поставиш нападател на пейката, отколкото защитник, защото нападателят с влизането си за кратко време може да реши мача“, завърши френският наставник.

Арсенал се изправя срещу Челси за Камюнити Шийлдс на 6 август, преди да започне сезона във Висшата лига срещу Лестър Сити пет дни по-късно.

Оставете коментар