RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

В Байерн си намериха нов спортен директор

Публикувано в: Германия, Футбол Свят
19:51, 31 юли 2017, Автор: , Преглеждания:46

Хасан Салихамиджич

Бившият полизащитник на Байерн М Хасан Салихамиджич е новият спортен директор на клуба, съобщиха на специална пресконференция днес от немския шампион. Неговият договор ще бъде до лятото на 2020 година.

Салихамиджич спечели шест титли на Бундеслигата с Байерн по време на футболната си кариера в Мюнхен. Той има записани 234 шампионатни мача за тима, в които е отбелязал 30 гола.

Байерн работи без спортен директор през последната година, след като Матиас Замер се оттегли от поста, заради здравословни причини.

„С Хасан получаваме някой, който познава Байерн, който е работил тук като професионалист“, заяви пред насъбралите се медии главният изпълнителен директор на Байерн Карл Хайнц Румениге.

„Той е изключително трудолюбив, като винаги дава 100% от себе си. Все още не е подписал договора си, но ще подпише до 2020 година. Хасан ще бъде отговорен за футбола, той ще бъде връзката между треньор и отбор, треньор и клуб, скаути, младежка академия“, обясни Румениге.

Очакваше се Филип Лам да поеме ролята, но десният бек реши да не предприема такава крачка след оттеглянето си от футбола в края на сезона.

Оставете коментар