RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Раздялата е факт: Неймар вече не е футболист на Барселона

Публикувано в: Избрано, Испания, Франция, Футбол Свят
23:02, 3 авг 2017, Автор: , Преглеждания:57

Трансферът на Неймар

Бразилската звезда на футбола Неймар вече не е собственост на Барселона, съобщи официалният сайт на каталунците. Договорните взаимоотношения между двете страни бяха прекратени тази вечер, след като представители на играча са посетили офисите на клуба, за да внесат лично сумата от 222 млн. евро, колкото е откупната клауза за правата му.

Така 25-годишният бразилец вече е свободен агент и няма причина, която да му попречи да завърши преминаването си в ПСЖ. Каталунците все пак направиха уточнение, че ще предоставят цялата информация по сделката на УЕФА, която трябва да се проиознесе дали има нарушения на правилата на финансовия феърплей.

Изявлението в официалния сайт на Барселона гласи: „В четвъртък следобед упълномощени представители на Неймар посетиха лично офисите на клуба и платиха 222 млн. евро от името на играча като компенсация за едностранното прекратяване на договора между двете страни“.

„Клубът ще предаде на УЕФА подробностите на гореспоменатата операция, така че те да могат да определят дисциплинарните последствия, които могат да възникнат от този случай“.

Бразилецът ще струва на ПСЖ близо 450 млн. паунда (500 млн. евро), включително заплати, бонуси и клаузата за откупуване.

На Неймар е предложена основна заплата от 26.8 млн. паунда годишно (30 млн. евро), а след облагането с данъци това прави около 515 000 паунда на седмица.

Неймар вече премина медицински прегледи и се очаква утре да пристигне в Париж, където официално да бъде представен на специална церемония.

Оставете коментар

Подобни публикации