RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Сантос също чака пари от трансфера на Неймар

Публикувано в: Испания, Франция, Футбол Свят
00:42, 6 авг 2017, Автор: , Преглеждания:44

Неймар

Бразилският клуб Сантос, от който Неймар тръгна за големия футбол, също очаква да се облажи от най-скъпият трансфер в историята на футбола. Тимът от щата Сао Пауло претендира за сумата около 13,4 млн. евро, свързани с преминаването на Неймар от Барселона в ПСЖ, съобщават местните медии.

Според Globoesporte, Сантос трябва да получи 5% от трансферната сума, която френският клуб плати за Неймар (около 8,9 млн. евро), заради това, че играчът се е подвизавал в клуба между 12-тата и 21-та си година. Бразилският клуб настоява и за още 4,5 млн. евро за нарушение в договора за провеждането на две приятелски срещи между двата тима, когато нападателят е бил продаден на каталунския клуб.

Когато Неймар се присъедини към Барса от Сантос, двата клуба се договориха да играят две приятелски срещи, една в Барселона и една в Бразилия.

Първият мач беше през август 2013 година за трофея „Жоан Гампер“, организиран всяка година от Барселона. С Неймар в редиците си каталунците размазаха бразилците с 8-0.

Вторият мач все още не се е изиграл, а и дори да бъде изигран, ще бъде без присъствието на Неймар в Барса, и поради това Сантос иска 4,5 млн. евро компенсации.

Според Globoesporte от ръководството на бразилския клуб вече са изпратили писмо до Барселона, които още не са отговорили.

Оставете коментар

Подобни публикации