RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ван Дайк подаде молба за трансфер

Публикувано в: Англия, Футбол Свят
21:18, 7 авг 2017, Автор: , Преглеждания:86

Върджил ван Дайк

Капитанът на Саутхемптън Върджил ван Дайк подаде молба за трансфер и заяви, че е обиден на клуба, заради лъжлива информация по негов адрес.

Холандският защитник е трансферна цел на редица клубове и заяви, че иска да се премести в Ливърпул. През юли мениджърът на „светците“ Маурисио Пелегрино каза, че е наредил на холандеца да тренира сам. Клубът дори го глоби с двуседмичната му заплата с довода, че е отказал да тренира.

„Съжалявам, но мога да потвърдя, че днес подадох молба за трансфер, за да напусна Саутхемптън“.

„За съжаление чувствам, че нямам друга алтернатива, след като бях уведомен за намерението на клуба да ми наложи дисциплинарна санкция, глобявайки ме със заплатата ми за две седмици. Ще обжалвам това, защото считам, че е несправедлива санкция и е неспособност на клуба да следва дисциплинарния протокол коректно“.

„Бих искал Саутхемптън да разгледа интереса към мен от топ клубове, ако все още съществува такъв. Останах разочарован от позицията на клуба, че не съм за продан и съм недоволен, че офертите от множество големи клубове са били постоянно отхвърляни. Аз съм изключително амбициозен и искам да постигна възможно най-много в кратката кариера на професионален футболист“.

„Искам също да поясня, че никога не съм отказвал да тренирам. Като горд професионалист съм ужасен от обвинението, че съм отказал да тренирам, така че е важно да посоча истинската версия на събитията“.

Бранителят е силно свързван с преместването в Ливърпул това лято, въпреки че клубът от „Анфийлд“ заяви, че прекратява своя интерес към него през юни.

Ван Дайк подписа нов 6-годишен договор през май 2016 година, след като се присъедини към Саутхемптън през септември 2015 година.

Шампионите на Висшата лига Челси и Манчестър Сити също проявяват интерес към играча, но този на Сити се охлади, тъй като те не са склонни да платят толкова висока трансферна сума като Ливърпул.

Ван Дийк пропусна последните пет месеца от сезон 2016/17, след като обърна глезен в мача срещу Лестър Сити на 22 януари.

Оставете коментар