RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Барса бави дебюта на Неймар

Публикувано в: Испания, Франция, Футбол Свят
00:57, 10 авг 2017, Автор: , Преглеждания:52

Неймар

От Барселона потвърдиха, че няма да изпратят необходимите документи за картотекирането на Неймар, докато не получат всичките 222 млн. евро, каквато е сумата, договорена между клубовете за правата на нападателя.

Неймар бе принуден да изгледа от трибунитете първият мач на ПСЖ в Лига 1 за сезона срещу Амиен миналата седмица, поради липсата на официално разрешение за трансфера си.

Френският клуб трябва първо да представи сертификат за международен трансфер на ФИФА, потвърждавайки трансфера, преди бразилецът да има право да играе. Но каталунският клуб е този, който забавя дебюта на Неймар, тъй като изчаква банката да сертифицира валидността на чека за 222 млн. евро, който ПСЖ депозира в офисите на испанския клуб. След като в Барселона се уверят, че банковата операция е валидна, те трябва да изпратят необходимите документи на испанската футболна асоциация, която на свой ред да възложи изпращането им към Франция.

Според запознати със ситуацията, испанският клуб не е в нарушение на законите и от тяхна страна това е нормална процедура в такива случай. Барселона иска да се увери, че ще получи цялата сума, преди да пусне документите за регистрацията на играча.

От испанската футболна асоциация също посочиха, че няма поводи за притеснение: „Това е стандартна процедура. Сертификатът ще бъде изпратен, когато всичко стане готово“, заяви управляващият орган.

До четвъртък вечерта ПСЖ трябва да регистрира международния сертификат за трансфер на Неймар, или тимът ще бъде изправен пред това да загуби бразилеца за гостуването на Гингам в мач от втория кръг на Лига 1.

Оставете коментар

Подобни публикации